Go Back

Havregrynskakor - kakor af hafregryn

Goda knapriga kakor på endast fyra ingredienser! Goda som tillbehör till desserter eller precis som de är.
4.54 from 15 votes
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Kakor
Kök Sverige
Portioner 0

Ingredienser
  

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 5 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner
 

Originaltext

  • Kakor af Hafregryn (Ätit dem hos Fröken A. Tornborg)2 ägg, 2 kaffekoppar socker, 2 thekoppar hafregryn (preparerade) 1 thesked jästmjöl. Läggas på plåten en klick med en thesked.

Steg för steg - modern beskrivning

  • Sätt ugnen på 180˚ C.
  • Blanda alla ingredienser i en bunke. Smeten blir ganska torr, men så ska det vara.
  • Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.Klicka ut smeten med en tesked. Kakorna kommer att flytas ut under gräddningen, och därför är det bra att ha generöst med avstånd mellan klickarna.
  • Grädda i ca 10 minuter, eller tills de är gyllene.

Anteckning

Obs!
Här måste du använda bakplåtspapper! Jag hade slut på bakplåtspapper och smorde och mjölade en bakplåt. Alla kakor satt som cement i bakplåten. 
Tips: 
Dessa kakor är trevliga som tillbehör till glass, fromage eller pudding. Stick in en kaka rakt ner i efterrätten så att den står upp. Du kan också smula över kakorna. 
Keyword Billig mat, Enkla recept