Kakor af Hafregryn (Ätit dem hos Fröken A. Tornborg)2 ägg, 2 kaffekoppar socker, 2 thekoppar hafregryn (preparerade) 1 thesked jästmjöl. Läggas på plåten en klick med en thesked.
Steg för steg - modern beskrivning
Sätt ugnen på 180˚ C.
Blanda alla ingredienser i en bunke. Smeten blir ganska torr, men så ska det vara.
Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.Klicka ut smeten med en tesked. Kakorna kommer att flytas ut under gräddningen, och därför är det bra att ha generöst med avstånd mellan klickarna.
Grädda i ca 10 minuter, eller tills de är gyllene.
Anteckning
Obs!Här måste du använda bakplåtspapper! Jag hade slut på bakplåtspapper och smorde och mjölade en bakplåt. Alla kakor satt som cement i bakplåten. Tips: Dessa kakor är trevliga som tillbehör till glass, fromage eller pudding. Stick in en kaka rakt ner i efterrätten så att den står upp. Du kan också smula över kakorna.