Den här tomatsoppan är lättlagad och smakar såsom den serveras på Kinarestauranger runtom i Nederländerna. Du kan se detta som ett grundrecept där grönsaker, frikadeller eller vermicelli kan kan tillsättas för att göra den matigare.
1mskpotatismjöl eller maizena, utrörd i lite kallt vatten
någramsksherry
1ägg
Instruktioner
Hacka en halv gul lök och stek den i mjuk i lite olja. Häll tomatjuice och hönsbuljong i en kastrull och koka upp det. Tillsätt löken.
Blanda ketjap manis och ingefäran. Blanda ner detta i soppan. Om du använder färsk finskuren ingefära, tillsätt detta till soppan.
Tillsätt potatismjöl/maizena, blandad i lite kallt vatten, till soppan och rör om.
Knäck ägget i en liten skål och vispa lätt. Placera en finmaskig sil på kastrullen med soppan och häll i ägget i silen. Rör under tiden runt i soppan. På det viset får du de typiska ägg "trådarna" som Kinesisk tomatsoppa brukar ha. Rör runt i silen tills all ägg har silats.
Tillsätt efter smak några matskedar sherry.Smaklig måltid!
Anteckning
Tips på hur du kan variera Kinesisk tomatsoppa
Tillsätt grönsaker till soppan. Detta ska du göra innan maizena eller potatismjöl tillsätts. Exempel på grönsaker som passar är strimlade morötter, purjolök eller små blomkålsbuketter. Låt allt koka i 10 minuter innan du tillsätter resten av ingredienserna.
För att göra soppan mera mättande kan du tillsätta frikadeller: smaksätt köttfärs efter önskemål och rulla små köttbullar. Tillsätt till soppan och låt det koka i 10 minuter. Detta gör du innan du tillsätter maizena eller potatismjöl.
Vermicelli, en tunn pasta, passar bra till den här soppan. Låt det koka i några minuter.