Sätt ugnen på 200˚C. Smöra och bröa två springformar på 24 cm Ø. Smeten är för mäktig för att ha i en form för att sedan delas i två. Därför behöver smeten fördelas över två formar. Bryt sönder chokladen och smält chokladen i vattenbad: ta en kastrull med lite vatten i. Koka upp, och ha en djup tallrik som ett lock på kastrullen. Däri läggs chokladen som får smälta.
200 gr mörk choklad
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt i ca 5-10 minuter.
4 ägg, 150 gr smör (smält), 4 dl socker
Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner smält smör, något avsvalnat, i äggsmeten. Sedan choklad och nötter och sist mjölblandningen.
4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 3 till 4 dl hackade nötkärnor (hasselnötter)
Fördela smeten på de två formarna och grädda i ugnen i ca 25 minuter. Om du använder varmluftsugn, ska temperaturen vara 175˚C. Då kan du ha två formar i samtidigt.
Testa om bottnarna är färdiga genom att sticka en provsticka i mitten. De ska vara en aning kladdiga inuti, men inte som en kladdkaka.
Låt bottnarna svalna i sin form. De behöver vara helt avsvalnade innan du lägger på Neros kräm.