Go Back
+ servings

Mandelfromage - enkelt och elegant

En luftig och elegant efterrätt som kan serveras med olika tillbehör.
5 from 1 vote
Tillagningstid 20 minuter
Skålla, skala och mala mandel 30 minuter
Total tid 50 minuter
Måltid Efterrätt
Kök Sverige
Portioner 8

Utrustning

  • elvisp
  • skål
  • kakform
  • mandelkvarn
  • Kastrull

Ingredienser
  

  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 200 gr malen mandel eller mandelmjöl
  • 4 blad gelatin
  • 1 burk persikor ca 500 gr.

Instruktioner
 

  • Skålla och skal mandeln. Du kan rosta mandlarna i ugnen: 225°C i 5 minuter eller tills de är gyllene. Mal mandeln i mandelkvarn. Alternativt, använd mandelmjöl.
  • Separera gulorna och vitorna.Rör socker och gulor pösigt vitt.
    Använd elvisp eller en köksmaskin, då blir det lättare! Vispa åtminstone i 5 minuter.
  • Värm lite persikospad och ta det från värmen. Lägg i gelatinbladen som då får smälta i spadet.
  • Vispa äggvitorna till hårt skum.
  • Blanda i de uppvispade gulorna och sockret: 3 msk persikospad, mandeln och det smälta gelatinet.
  • Vänd ner de till hårt skum slagna vitorna och lägg massan i en form som ställs kallt.
    Förslag: Skölj formen med kallt vatten innan man lägger in massan.
  • Servera med bitar av persika i en ring kring fromagen.