Sätt ugnen på 250˚C. Skala och hacka löken.
2 gula lökar
Bryn lök och köttfärs i smör i en stekpanna. Strö över mjölet, rör om.
300 gr köttfärs, smör, 1 msk vetemjöl
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt och peppar. Låt koka på svag värme ca 10 minuter.
1 burk/paket krossade tomater, 1 msk tomatpuré, 1½ tsk salt, 1 krm svartpeppar
Skala och skiva potatisen. Jag brukar skära potatisen i ca 1 cm tjocka skivor.
8-10 kokta, kalla potatisar
Blanda grädde och ost.
2½ dl vispgrädde, 2 dl riven ost
Varva köttfärsröra och potatis i en ugnssäker form. (Jag brukar börja med lite köttfärs i botten. Häll över ostgrädden.
Gratinera i ugnen ca 20 minuter.Servera med en sallad.