Go Back

Recept på grävling

Detta recept är från Andra världskriget och har inte testats av Smakminnen. Detta har publicerats som kuriosa, men är likaväl ett riktigt recept som kan användas.
5 from 5 votes
Måltid Huvudrätt
Kök Sverige
Portioner 0

Ingredienser
  

  • 1 ung höstgrävling

Marinad

  • svagdricka
  • vinäger
  • salt
  • evt. enbär

Köttet gnides med:

  • salt
  • peppar
  • citronsaft

Övriga ingredienser:

  • grädde
  • sur grädde

Instruktioner
 

Originaltext

  • Plocka bort så mycket fett som man kommer åt. Stycka den i bitar lägg den i marinad i ett par dygn.
  •  Marinad: Svagdricka, vinäger, salt, ev enbär. Sedan späckas bitarna med späck och gnides med salt, peppar och citronsaft. Får ligga så ett dygn. Stekes ungefär som hare och späds med grädde lite i taget. Såsen reds med sur grädde (låt den inte koka sedan)

Anteckning

  • Grävling kan innehålla trikiner och bör då tillagas väl eller undersökas.
  • Troligen har de flesta ätit grävling under kriget utan att veta om det. Bäst är en ung höstgrävling.
  • Man kan röka grävlingskött, tag bort allt fett innanden rimsaltas. Låter man köttet torka litet så kan man spjälka småskivor av det rimsaltade, rökta och torkade köttet.
Keyword Kristidsmat