Detta recept är från Andra världskriget och har inte testats av Smakminnen. Detta har publicerats som kuriosa, men är likaväl ett riktigt recept som kan användas.
Plocka bort så mycket fett som man kommer åt. Stycka den i bitar lägg den i marinad i ett par dygn.
Marinad: Svagdricka, vinäger, salt, ev enbär. Sedan späckas bitarna med späck och gnides med salt, peppar och citronsaft. Får ligga så ett dygn. Stekes ungefär som hare och späds med grädde lite i taget. Såsen reds med sur grädde (låt den inte koka sedan)
Anteckning
Grävling kan innehålla trikiner och bör då tillagas väl eller undersökas.
Troligen har de flesta ätit grävling under kriget utan att veta om det. Bäst är en ung höstgrävling.
Man kan röka grävlingskött, tag bort allt fett innanden rimsaltas. Låter man köttet torka litet så kan man spjälka småskivor av det rimsaltade, rökta och torkade köttet.