Go Back
+ servings

Rökt makrill med rödbetor, äpplen och dill

I denna matiga sallad hittar du alla smakkomponenter i en underbar harmoni. Den kan serveras som förrätt eller som lättare lunch eller middag.
No ratings yet
Måltid Förrätt, Lunch
Kök Nederländerna
Portioner 4 mindre portioner

Ingredienser
  

Sallad

  • 150 gr rökt makrill
  • 500 gr kokta rödbetor
  • 1 äpple
  • 1 näve dill
  • syltlök valfri!

Dressing

  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk gräddfil eller yoghurt/matyoghurt
  • 2 msk lag från syltlöken
  • salt och peppar
  • gräslök valfri

Instruktioner
 

Salladen

  • Om du har färska rödbetor, ta bort blasten, tvätta dem och koka i lättsaltat vatten. Koktiden kan variera starkt mellan rödbetor som skördas på sommaren (20-30 minuter) och under vinterhalvåret (90 minuter). Häll av kokvattnet och när de har svalnat kan du med ett kökspapper "klämma av" skalet.
    Du kan också köpa förkokta rödbetor.
    Tärna rödbetorna och äpplet.
    500 gr kokta rödbetor, 1 äpple
  • Dela upp den rökta makrillen i mindre bitar. Ta bort eventuella fiskben. Hacka dillen grovt.
    150 gr rökt makrill, 1 näve dill
  • Lägg ihop alla ingredienser, även syltlöken, i en skål eller ett fat. Eftersom rödbetorna färger av sig kan du blanda försiktigt.
    syltlök

Dressing

  • Blanda ihop alla ingrediener till en dressing. Häll över salladen.
    3 msk majonnäs, 3 msk gräddfil, 2 msk lag från syltlöken, salt och peppar, gräslök

Anteckning

Denna matiga sallad kan serveras som förrätt eller lätt lunch. Den går lätt att variera genom att tillsätta 2 kokta ägg i klyftor, en liten hackad röd lök eller en näve kokta bönor. Du kan också öka mängden makrill eller äpple. 
Om du vill ha en matigare sallad kan du servera kokt delikatesspotatis till. 
Keyword Snabblagad