Go Back
+ servings
Recept på somrig potatissallad från Amsterdam, Smakminnen

Somrig potatissallad från Amsterdam

Fräscht, gott och mättande med mycket sallat och knaperstekt bacon. Ett perfekt tillbehör till grillat eller god som en lätt lunch eller middag.
5 from 2 votes
Måltid Sallad
Kök Nederländerna
Portioner 4

Ingredienser
  

Potatissallad

  • 900 gr potatis
  • 140 gr bacon tärnad
  • del isbergssallat
  • dill
  • persilja

Dressing

  • 3 msk yoghurt, t.ex. turkisk
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk vätska från inläggningsgurka eller syltlök
  • 3 msk bostongurka eller hackad inläggningsgurka

Instruktioner
 

Potatissallad

  • Skär potatisen i munsstora bitar och koka i lättsaltad vatten. Det tar 10-15 minuter.
  • Stek under tiden bacon. När den är färdig, ta ut baconet och ställ åt sidan. Stek potatisen i baconfettet tills de är gyllene.
  • Strimla eller skär salladen. Hacka lätt dill och persilja.

Dressing

  • Dressing: Blanda alla ingredienser och smaka av.

Servering

  • Blanda potatis, bacon, sallad och örter. Ringla över dressingen.

Anteckning

Godast är att tillaga detta recept samma dag. Den passar bra som en lunch eller som tillbehör till grillat eller på en buffé. 
Den håller ett par dagar i kylen. Det är isbergssalladen som kan bli lite vissen. 
Tips på variationer: 
  • Gör en vegetarisk sallad genom att ersätta bacon med tärnad och stekt halloumi.
  • Tillsätt fler grönsaker som är krispiga. De blir en fräsch kontrast mot potatisen.
  • Servera salladen ljummen, då kommer smakerna bäst fram.
  • Ersätt dressingen med en vinägrett.
 
Keyword Billig mat, Enkla recept, Sommarmat