Skär potatisen i munsstora bitar och koka i lättsaltad vatten. Det tar 10-15 minuter.
Stek under tiden bacon. När den är färdig, ta ut baconet och ställ åt sidan. Stek potatisen i baconfettet tills de är gyllene.
Strimla eller skär salladen. Hacka lätt dill och persilja.
Dressing
Dressing: Blanda alla ingredienser och smaka av.
Servering
Blanda potatis, bacon, sallad och örter. Ringla över dressingen.
Anteckning
Godast är att tillaga detta recept samma dag. Den passar bra som en lunch eller som tillbehör till grillat eller på en buffé. Den håller ett par dagar i kylen. Det är isbergssalladen som kan bli lite vissen. Tips på variationer:
Gör en vegetarisk sallad genom att ersätta bacon med tärnad och stekt halloumi.
Tillsätt fler grönsaker som är krispiga. De blir en fräsch kontrast mot potatisen.
Servera salladen ljummen, då kommer smakerna bäst fram.