Go Back

Sophies små spröda ostkakor

Riven ost, smör och mjöl är ingredienserna till dessa riktigt goda små kakor. Dessa passar utmärkt som tilltugg till ett glas öl eller vin.
5 from 3 votes
Måltid Tilltugg
Kök Sverige
Portioner 0

Ingredienser
  

Lika delar i vikt:

  • riven ost
  • mjöl
  • smör

Instruktioner
 

Originaltexten:

  • Små ostbröd till buljongLika mycket af rifven ost, smör och hvetemjöl räkna di efter vigt arbetas tillsammans och bakas ut till små kakor i form af sockerbröd. Smöret behöfver ej skiras. Ätes till buljong.

Ny text:

  • Blanda lika delar i vikt av riven ost, smör och mjöl till en deg. Kakorna håller bättre formen om degen är kall. Om du har tid kan du ställa degen i kylskåpet en stund.
  • Gör små bollar och platta till dem lätt. Grädda mitt i ugnen (175˚C) tills de är gyllene. Det tar 10-15 minuter.

Anteckning

Tips: 
Om degen är för varm så kan kakorna lätt "flyta ut" när de gräddas. Om din deg är för varm kan du täcka den i plastfolie och ställa den i kylskåpet en stund. 
Keyword Enkla recept