2-3 liter blandad svamp. Eller ¾ burk konserverad svamp
salten aning
2-3 dlgrädde Gärna syrad, men vanlig fungerar också bra.
1mskdill och persiljafinklippt. Och småblad för dekoration.
Instruktioner
Skär sidfläsk eller bacon i små tärningar. Hacka löken fint och fräs den tillsammans med bacontärningarna.
Tillsätt blandad svamp skuren i små bitar och låt alltsammans småkoka under lock 8-10 minuter under omrörning emellanåt.(Red. anm. jag använde mig av trattkantareller och kantareller och tog några fina små kantareller åt sidan för att steka separat. Dessa använde jag för att dekorera med.)
Smaksätt med salt och en aning vitpeppar.
Späd med grädde, helst sur.
Tillsätt sist finklippt dill och persilja.
Serveras som ensamrätt, som fyllning i pastejer och krustader eller på stekta brödskivor. De kan också användas som fyllning i kroppkakor.(Red. anm. Stekta brödskivor: ta vitt formbröd och skär bort kanterna. Stek skivorna på båda sidor i smör på medelhög värme.
Serveringstips: Lägg upp stuvningen på toast eller krustader. Dekorera med en liten stekt svamp och en liten kvist persilja och dill.Tips för krustader: Lägg gärna ett litet salladsblad i botten på krustaderna så att de håller sig krispiga.