Go Back
+ servings

Toast Skagen - Fritz Specialare

Chilisås och konjak tar det här receptet till nya höjder! Den passar utmärkt som förrätt, men kan även göras i mindre portioner som tilltugg.
5 from 1 vote
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid Förrätt
Kök Sverige
Portioner 6 pers

Utrustning

  • skärbräda
  • kniv
  • skål

Ingredienser
  

  • 30 st räkor med skal
  • 1 liten gul lök
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk chilisås
  • ½ knippe dill
  • 1 msk konjak
  • salt & vitpeppar
  • 6 skivor formbröd
  • 1 klick smör

Instruktioner
 

  • Skala räkorna och spara några till garneringen. Hacka de övriga grovt. 
    30 st räkor med skal
  • Hacka löken fint. Hacka det mesta av dillen fint. Spara några kvistar av dillen till garneringen.
    1 liten gul lök, ½ knippe dill
  •  Vispa grädden.
    1 dl vispgrädde
  • Ta bort kanterna på toasten och stek dem i smör.
    6 skivor formbröd, 1 klick smör
  • Blanda de hackade räkorna, löken, grädde, chilisås, konjak och den hackade dillen. Smaka av med salt och peppar.
    2 msk chilisås, 1 msk konjak, salt & vitpeppar
  • Fördela skagenröran över toasten och garnera med räkor och en dillkvist. Servera genast.

Anteckning

Viktig notis här är att inte använda majonnäs här. Då blir smaken helt annorlunda. Chilisås, konjak och grädde blir tillsammans en fin kombination som gör den här toast Skagen annorlunda än de flesta. 
Du kan även servera Toast Skagen - Fritz specialare i krustader. Lägg en liten salladsbit i bitten, så behåller krustaden sin krispighet.