Smula ner jästen i en bunke och blanda ner lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och blanda ner honungen.
2 dl vatten, fingervarmt eller 36℃, 25 gr jäst, 1 tsk honung
Blanda ner resten av ingredienserna, förutom det smälta smöret som står sist i ingredienslistan.
7 till 8 dl vetemjöl, 1 dl yoghurt, 2 msk smält smör, ½ tsk salt
Knåda degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Du kan dra i en liten bit av degen för att se hur elastisk den är. Om den är lite "stum" kan du knåda degen i några minuter till.
Låt degen jäsa under bakduk i en timme.
Häll ut degen på ett mjölbestrött underlag eller bakbord och dela upp den i 10 delar.
Värm en stekpanna på spisen på medelvärme. Använd inte någon stekfett i pannan. Platta till degen till avlånga bröd som är ungefär en centimeter tjocka. Jag brukar använda en kavel.
Lägg ett bröd i stekpannan och vänd brödet när ytan börjar bubbla. Håll ett öga på bröden, för mjölet som ramlar av bröden i stekpannan blir snabbt vidbränd.
Råkar du ha en gasspis, eller om du gör detta när du har grillen på gång, så kan man hålla bröden en kort stund över gaslågan eller grillen. Genom att svärta brödet ytan en aning får brödet en extra dimension. Bröden på bilden har inte svärtats på det viset.
Pensla lite smält smör på bröden och servera direkt. Du kan smaksätta det smälta smöret med till exempel en pressad vitlöksklyfta.
4 msk smält smör