0 0
Ice cream float

Dela i dina sociala medier:

Eller kopiera och dela denna webbadress

Ingredienser

Glass
Läsk

Ice cream float

  Cuisine:

   Denna svalkande söta dryck väcker hos många minnen från barndomens varma sommardagar.

   • Easy

   Ingredienser

   Om detta recept

   Share

   Här får ni en svalkande problemlösning från 1870-talet: Ice cream float, Ice cream soda eller varianter på detta: Coca cola flute, Cokefloat, Sodas eller Floats. Kärt barn har många namn, och ännu fler olika varianter på denna dryck.

   I fall någon undrar vad jag pratar om: en kula glass där läsk hälls på, vilket resulterar i en kemisk reaktion som ger blandningen en rejäl skumkrage.

   Lite överraskande är att denna dryck går uppfanns redan på 1870-talet! Mer om historien kommer jag skriva en annan gång. Här får ni grundreceptet!

   Förresten, visste du att det finns en mängd härliga, spännande och intressanta recept här på sidan? Allt från medeltida mat till 80-talsrecept. Exempel är ÖkensandskakorNasi goreng och Rulltårta.

   Mammas berömda chokladtårta
   Kall tomatsoppa. Svalkande en varm sommardag.

   Följ gärna Smakminnen på Instagram och Facebook, som regelbundet uppdateras med inspiration, nostalgi och roliga fakta om mat förr.

   Ps: Smakminnen är en samlingsplats för gamla recept. Har du ett gammalt recept, så blir jag väldigt glad om den får publiceras här på Smakminnens webbplats! Kontakta Smakminnen via sociala medier, eller maila mig på marloes@smakminnen.se. Några exempel på ett inskickat recept är Ossiekaka och Ellas kaka.

   Steg

   1
   Färdig

   Lägg en kula glass i ett högt glas. Häll sakta läsk i glaset. Välj glass och läsk efter eget önskemål. Vissa toppar denna drink med vispad grädde, strössel eller chokladsås.
   Servera genast!

   Marloes

   Jag har alltid älskad matlagning och kunde som barn skryta om min mormors goda mat. För många år sedan bestämde jag mig för att läsa historia, och sedan blev jag journalist. Kanske det inte är så konstigt att jag en dag kom på idén om Smakminnen? Jag älskar att gräva i mathistoria och testa gamla recept. Det finns så mycket att upptäcka! Mitt namn avslöjar mina rötter: min far är holländare och min mor är från Sverige. Jag bor med min familj i Örsundsbro och håller kroppen i form genom ridning.

   föregående
   Indiskt naanbröd som är perfekt att doppa i kryddiga grytor.
   nästa
   Glass på 3 ingredienser
   föregående
   Indiskt naanbröd som är perfekt att doppa i kryddiga grytor.
   nästa
   Glass på 3 ingredienser
   Be the first to write a review

   Add Your Comment