Här får du två starka smaker - ost och syltad ingefära - samlad på en pinne. Mina föräldrar brukade servera detta som tilltugg på 1970-talet.
Pinnmat
Mina föräldrar serverade detta på 1970-talet. Jag är uppväxt i Holland, och där kallas små tilltugg till en drink för ”borrelhapje”, vilket fritt översatt betyder ”drink-tilltugg”.
Namnet på detta tilltugg är som ett recept i sig: Pinnmat - ostkuber med syltad ingefära. En cocktailpinne håller ihop de två ingredienserna. Godast blir det om du väljer en vällagrad ost. Se till att inte förväxla syltad ingefära med inlagd ingefära.
Syltad ingefära är fyrkantiga bitar ingefära i sirap. Det är den som ska användas och inte den som serveras till sushi.
Vad passar att dricka till pinnmat?
Vin, öl, cider. Här finns enligt mig inga regler, och smakerna till den här pinnmaten bjuder till olika alternativ.
Vad är hållbarheten på pinnmat - ostkuber med syltad ingefära?
Jag har aldrig testat, men åtminstone fem dagar i kylen. Eftersom det är ost så är hållbarheten rätt lång, och detsamma gäller för ingefäran. Det som kan hända är att osten torkar ut någorlunda och ingefäran blir lite matt. Se till att täcka över tilltuggen.
Om du gillar detta recept...
...då kanske du också gillar
- Sophies små spröda ostkakor
- Kolatårta från Hovdala slott
- Svampstuvning med bacon, lök och färska örter
- Körsbärssaft med mandelsmak
- Iste med hallon och citron
Pinnmat - ostkuber med syltad ingefära
Utrustning
- skärbräda
- kniv
Ingredienser
- lagrad ost
- syltad ingefära OBS! Ej inlagd "sushi-ingefära"
Instruktioner
- Skär osten i ca 1,5 cm stora kuber. Storleken är inte så noga. Lägg en bit ingefära på en ostkub och fäst med en cocktailpinne.
Lämna ett svar!