• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
Smakminnen
  • Hem
  • Recept
  • Övrigt
    • Blogg
    • Lathund för gamla mått
    • Barnens Receptkedja
  • Om Smakminnen
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Hem
  • Recept
  • Blogg
  • Om Smakminnen
    • Facebook
    • Instagram
  • ×
    Hem » 1970-talet

    Pinnmat - ostkuber med syltad ingefära

    15 juni 2023 by Marloes Lämna en kommentar

    • Facebook
    • Email
    Gå till recept Skriv ut receptet

    Här får du två starka smaker - ost och syltad ingefära - samlad på en pinne. Mina föräldrar brukade servera detta som tilltugg på 1970-talet.

    Somrig bild med ostkuber med syltad ingefära.

    Pinnmat

    Mina föräldrar serverade detta på 1970-talet. Jag är uppväxt i Holland, och där kallas små tilltugg till en drink för ”borrelhapje”, vilket fritt översatt betyder ”drink-tilltugg”.

    Namnet på detta tilltugg är som ett recept i sig: Pinnmat - ostkuber med syltad ingefära. En cocktailpinne håller ihop de två ingredienserna. Godast blir det om du väljer en vällagrad ost. Se till att inte förväxla syltad ingefära med inlagd ingefära.

    Syltad ingefära är fyrkantiga bitar ingefära i sirap. Det är den som ska användas och inte den som serveras till sushi.

    Närbild på pinnmat: ostkuber med syltad ingefära.

    Vad passar att dricka till pinnmat?

    Vin, öl, cider. Här finns enligt mig inga regler, och smakerna till den här pinnmaten bjuder till olika alternativ.

    Vad är hållbarheten på pinnmat - ostkuber med syltad ingefära?

    Jag har aldrig testat, men åtminstone fem dagar i kylen. Eftersom det är ost så är hållbarheten rätt lång, och detsamma gäller för ingefäran. Det som kan hända är att osten torkar ut någorlunda och ingefäran blir lite matt. Se till att täcka över tilltuggen.

    Om du gillar detta recept...

    ...då kanske du också gillar

    • Sophies små spröda ostkakor
    • Kolatårta från Hovdala slott
    • Svampstuvning med bacon, lök och färska örter
    • Körsbärssaft med mandelsmak
    • Iste med hallon och citron

    Pinnmat - ostkuber med syltad ingefära

    Snabbaste tilltugget du kan göra, och fantastiskt gott! Här är det stora smaker som förenas på en pinne.
    No ratings yet
    Skriv ut Pin Recipe Dela på Facebook
    Förberedelser 10 minuter minuter
    Måltid Tilltugg
    Kök Nederländerna
    Låt skärmen vara på!

    Utrustning

    • skärbräda
    • kniv

    Ingredienser
      

    • lagrad ost
    • syltad ingefära OBS! Ej inlagd "sushi-ingefära"

    Instruktioner
     

    • Skär osten i ca 1,5 cm stora kuber. Storleken är inte så noga. Lägg en bit ingefära på en ostkub och fäst med en cocktailpinne.

    Anteckning

    När du bjuder på tilltugg till en drink så är det trevligt att servera åtminstone tre olika saker. Både som variation, men också för att alla har olika preferenser. Just detta tilltugg har stora, starka smaker och kommer att bli en favorit hos vissa. För att det ska bli en helhet föreslår jag någorlunda fräscha smaker. 
    Förslag att komplettera med: 
    Tilltugg med rökt lax
    Tilltugg med rostbiff eller rökt skinka 
    Om du vill ha ost som tema är blåmögelost och päron en god kombination, och chevre, honung och valnöt. Dessa kan du skära i mindre bitar och servera på kex. 
    Keyword Enkla recept
    Ostkuber med syltad ingefära som hålls ihop av en cocktailpinne.
    « Recept Naanbröd - mjukt och härligt segt
    Körsbärslikör - godaste receptet »

    Följ Smakminnen

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube

    Prenumerera

    på ett nyhetsbrev med det bästa från förr!

    Läsarkommentarer

    Lämna ett svar! Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Recipe Rating




    Primärt sidofält

    Marloes Öhrnell, som driver Smakminnen.

    Välkommen till Smakminnen

    Hej! Jag heter Marloes och älskar att laga mat efter gamla recept. Här hittar du allt från Medeltida recept till 80-tals klassiker. Allt lagas här i mitt 70-tals-kök där ett aktivt familjeliv sprider kärlek och många skratt.

    Läs mer om Smakminnen

    Följ Smakminnen

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube

    Barnens receptkedja

    Lathund för gamla mått

    Footer

    Mockafylld rulltårta med hasselnötter

    En klassisk rulltårta med mockakräm och rostade hasselnötter blir höjdpunkten på ditt fikabord! Hyfsat snabblagad Rulltårta är tacksamt att baka eftersom det går så fort. Krämen i det här receptet är en god mockakräm med rostade, hackade

    Ellas kaka - Äppelkakan från Jerum

    En äppelkaka som alltid tar slut alldeles för fort. Hela familjens favorit och så enkel att göra att en nybörjare i köket kan bli "Äppelkakemästare". Godast samma dag. Här får du ett recept på äppelkaka från Jerum från Margareta Dahlin. Nedan

    Meny

    Hem
    Integritetspolicy
    Om Smakminnen
    Kontakt

    Följ Smakminnen

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube

    Copyright © 2023 Smakminnen on the Foodie Pro Theme

    Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta använda Smakminnen.se godkänner du användningen av cookies.
    Cookie SettingsAccept All
    Manage consent

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Alltid aktiverad
    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
    CookieVaraktighetBeskrivning
    cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
    cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
    cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
    cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
    cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
    viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
    Functional
    Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
    Performance
    Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
    Analytics
    Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
    Advertisement
    Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
    Others
    Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
    SPARA OCH ACCEPTERA