• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
  • Hoppa till sidfot
Smakminnen
  • Hem
  • Recept
  • Övrigt
    • Projekt: Global Matkultur
    • Blogg
  • Om Smakminnen
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Hem
  • Recept
  • Blogg
  • Om Smakminnen
    • Facebook
    • Instagram
  • ×
    Hem » Recipes » 1970-talet

    Pinnmat - ostkuber med syltad ingefära

    15 juni 2023 by Marloes Lämna en kommentar

    • Facebook
    • Email
    Gå till recept Skriv ut receptet

    Här får du två starka smaker - ost och syltad ingefära - samlad på en pinne. Mina föräldrar brukade servera detta som tilltugg på 1970-talet.

    Bild på ostkuber med syltad ingefära. Sommarhatt och rosor i bakgrunden.

    Pinnmat

    Mina föräldrar serverade detta på 1970-talet. Jag är uppväxt i Holland, och där kallas små tilltugg till en drink för ”borrelhapje”, vilket fritt översatt betyder ”drink-tilltugg”.

    Namnet på detta tilltugg är som ett recept i sig: Pinnmat - ostkuber med syltad ingefära. En cocktailpinne håller ihop de två ingredienserna. Godast blir det om du väljer en vällagrad ost. Se till att inte förväxla syltad ingefära med inlagd ingefära.

    Syltad ingefära är fyrkantiga bitar ingefära i sirap. Det är den som ska användas och inte den som serveras till sushi.

    Närbild på pinnmat: ostkuber med syltad ingefära.

    Vad passar att dricka till pinnmat?

    Vin, öl, cider. Här finns enligt mig inga regler, och smakerna till den här pinnmaten bjuder till olika alternativ.

    Vad är hållbarheten på pinnmat - ostkuber med syltad ingefära?

    Jag har aldrig testat, men åtminstone fem dagar i kylen. Eftersom det är ost så är hållbarheten rätt lång, och detsamma gäller för ingefäran. Det som kan hända är att osten torkar ut någorlunda och ingefäran blir lite matt. Se till att täcka över tilltuggen.

    Om du gillar detta recept...

    ...då kanske du också gillar

    • Sophies små spröda ostkakor
    • Kolatårta från Hovdala slott
    • Svampstuvning med bacon, lök och färska örter
    • Körsbärssaft med mandelsmak
    • Iste med hallon och citron

    Pinnmat - ostkuber med syltad ingefära

    Snabbaste tilltugget du kan göra, och fantastiskt gott! Här är det stora smaker som förenas på en pinne.
    4.50 from 2 votes
    Skriv ut Pin Recipe Dela på Facebook
    Förberedelser 10 minuter minuter
    Måltid Tilltugg
    Kök Nederländerna
    Portioner 0
    Låt skärmen vara på!

    Utrustning

    • skärbräda
    • kniv

    Ingredienser
      

    • lagrad ost
    • syltad ingefära OBS! Ej inlagd "sushi-ingefära"

    Instruktioner
     

    • Skär osten i ca 1,5 cm stora kuber. Storleken är inte så noga. Lägg en bit ingefära på en ostkub och fäst med en cocktailpinne.

    Anteckning

    När du bjuder på tilltugg till en drink så är det trevligt att servera åtminstone tre olika saker. Både som variation, men också för att alla har olika preferenser. Just detta tilltugg har stora, starka smaker och kommer att bli en favorit hos vissa. För att det ska bli en helhet föreslår jag någorlunda fräscha smaker. 
    Förslag att komplettera med: 
    Tilltugg med rökt lax
    Tilltugg med rostbiff eller rökt skinka 
    Om du vill ha ost som tema är blåmögelost och päron en god kombination, och chevre, honung och valnöt. Dessa kan du skära i mindre bitar och servera på kex. 
    Keyword Enkla recept
    Ostkuber med syltad ingefära som hålls ihop av en cocktailpinne.

    More 1970-talet

    • Pain riche - godaste baguetten
    • Toast Skagen, Fritz specialare
    • Borsjtj - en matig rödbetssoppa från Ukraina
    • Cranks bröd - nyttiga och goda grahamsbullar

    Följ Smakminnen

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube

    Läsarkommentarer

    Lämna ett svar! Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Recipe Rating




    Primärt sidofält

    Marloes Öhrnell, som driver Smakminnen.

    Välkommen till Smakminnen

    Hej! Jag heter Marloes och älskar att laga mat efter gamla recept. Här hittar du allt från 1800-tals recept till 80-tals klassiker. Allt lagas här i mitt 70-tals-kök där ett aktivt familjeliv sprider kärlek och många skratt.

    Läs mer om Smakminnen

    Följ Smakminnen

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube

    📚 Få e-kokboken Global matkultur – gratis!
    58 recept och personliga berättelser från nysvenskar i 28 länder – i en inspirerande bok på 256 sidor.

    👩‍🍳 Möt människorna bakom recepten och ta del av deras matminnen, traditioner och vardag i Sverige.

    🗓 📬 Gå med i nyhetsbrevet och få e-boken direkt – plus historiska recept, matinspiration och kultur i din inkorg.

    Barnens receptkedja

    Footer

    Meny

    Hem
    Integritetspolicy
    Om Smakminnen
    Kontakt

    Följ Smakminnen

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube

    Copyright © 2025 Smakminnen on the Foodie Pro Theme

    Smakminnens nyhetsbrev

    📚 Få e-kokboken Global matkultur – gratis!
    📖 58 recept och berättelser från nysvenskar i 28 länder
    👩‍🍳 Möt människorna bakom maten – deras traditioner och minnen
    📬 Anmäl dig till nyhetsbrevet och få boken direkt!